zondag 7 augustus 2016

Open Universiteit: Gratis Cursus Stamboomonderzoek

Het lijkt alweer tweehonderd jaar geleden dat "Afkomst" ergens onder-onder-onder- aan deze pagina de doorverwijzing naar de aanbieding van de Open Universiteit voor deelname aan een gratis cursus Genealogie, met de gedachte : "Ga ik gauw eens mee beginnen!" Heel veel later dus, nu,  vandaag, de conclusie dat het best wel goed bruikbaar zou zijn geweest:  wat meer structuur of onderbouwing had dit  Mijn Noordwijkse Afkomst archief toegankelijker gemaakt.  In ieder geval had...........ach laat maar zitten. Haal liever de woorden aan van mijn wijze moeder: "Ja kind, hadden komt als hebben te laat is." Daarom, voor u de kans te leren van andermans fouten:DOE ER WAT MEE!

Basiscursus stamboomonderzoek

Omvang: 40-60 studie-uren
Inhoud cursus
Stamboomonderzoek is een populaire vorm van vrijetijdsbesteding. De Basiscursus stamboomonderzoek helpt onderzoekers op weg die aan de slag willen met de geschiedenis van een familie. In veel gevallen zal dat hun eigen familie zijn.
In tien leereenheden maakt u kennis met deze boeiende vorm van historisch onderzoek. U krijgt achtergrondinformatie over bronnen, aanwijzingen waar te zoeken, maakt kennis met de bronnen zelf en u leert een aantal methodische basisvaardigheden. Na afronding van de cursus bezit u voldoende kennis en vaardigheden om zelf aan de slag te gaan met stamboomonderzoek. De cursus veronderstelt een vooropleiding op havo/vwo-niveau.
© 2016 Open Universiteit | Disclaimer | Contact

» Cultuurwetenschappen
» Informatica
» Managementwetenschappen
» Natuurwetenschappen
» Onderwijswetenschappen
» www.ou.nl

Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.

Geen opmerkingen: