zondag 7 februari 2010

Tjeert Rozema en Neeltje Snijders


Tjeert Rozema en Neeltje Snijders vieren in 1969 hun 55 jarig huwelijksfeest te Katwijk. Hun Noordwijkse achter-kleindochter Susan Smit is dan nog lang niet geboren...... maar dubbel trots op hun nageslacht zouden ze zeker zijn geweest.


N.B. Meer Groningers zijn te vinden bij Alle Groningers !

2 opmerkingen:

Unknown zei

Mijn naam is Rob Rozema en ik ben woon in Auckland, Nieuw-Zeeland. Ik emigreerde in 1991 daar naar toe. Mijn hobby is genealogie waarmee ik me sinds een jaartje mee bezighoud. Door de grote afstand ben ik vrijwel geheel afhankelijk van informatie via de Internet.

Zo kwam ik dan ook dit blog tegen van Februari 2010 met als titel “ Tjeert Rozema en Neeltje Snijders”.

Tjeert Rozema (geb 1890) was de oudste broer van mijn opa Johannes Rozema (geb 1897). Zij hebben dus dezelfde ancestor in Sietze Rozema (geb 1868) en alle daarop volgende. Onze bron ligt op dit moment bij Ekke Clasen. Van hem zien we de eerste notities van een doop van zijn zoon Klaas Ekkes op 23 Aug 1711 in Midwolde/Leek, Groningen. Het is me nog niet gelukt informatie van voor 1711 te vinden.

Op dit blog zag ik ook een Kwartierstaat van Smit-Rozema. Nou weet ik niet wie dat heeft gemaakt of dat er iemand anders in de genealogie van Rozema geinteresseerd is.

Ik zou graag in contact willen komen met degene die de Kwartierstaat heeft gemaakt en vragen of het die persoon gelukt is verder in de historie te duiken en informatie te delen.

Met vriendelijke groeten,
Rob Rozema
Auckland
Nieuw-Zeeland

mijn noordwijkse afkomst zei

Helaas, Afkomst heeft de kwartierstaat gemaakt en dit is alles wat er uit is gekomen. Misschien is er bij Alle Groningers nog meer te vinden, hierboven staat de link. Veel succes in ieder geval!