maandag 11 maart 2013

Gerhard Ary Ludvig Morgenstjern Munthe

Er bleef weer veel te veel materiaal over van de zoektocht naar de kunstschilder Gerhard Ary Ludvig Morgenstjern Munthe , het verhaal kreeg u bij Noordwijkse Huizen de rest  krijgt u in dit overzicht!

Op 3 april 1901 huwt Gerhard Ary Ludvig Morgenstjern Munthe te Voorschoten
met de in Groningen geboren Christina Jacomina van Gendt.
Hun huwelijk wordt gezegend met de geboorte van dochter Sigrid. De geboorteakte van Sigrid L.J.C. ben ik nog niet tegengekomen, maar je kunt aannemen dat de letters staan voor Lena, Joanna, Christina.....vernoemd naar de oma's en de moeder....zou zo maar kunnen.
 Gerhard Ary Ludvig Morgenstjern Munthe geboren op 7 augustus 1875 te Dusseldorp, woonachtig te Warmond aan de Heerenweg 126 e, overlijdt in het Diaconessenhuis te Leiden op 15 april 1927 te voormiddags kwart over viere ure. De begrafenis zal plaats hebben te 11 uur precies van uit het Diaconessenhuis, Witte Singel, Leiden, op de begraafplaats het Groene Kerkje te Oegstgees op Dinsdag 19 april a.s. te 12 uur.
 Wat knipsels over de moeder van Gerhard Munthe, Lena Wilhelmine Munthe-Vlierboom.

 De familie Vlierboom verzamelt kunst, zoals moge blijken uit op diverse veilingen aangeboden werken.
   





Ten tijde van het overlijden van de schoonvader van Gerhard Munthe zijn hij en zijn  vrouw woonachtig te Warmond en dochter bevindt zich te Amsterdam.
Sigrid L.J.C. volgt een opleiding voor onderwijzeres en wordt penningmeester van het "Toneelmuseum". Tot zover de knipsels over het gezin Munthe.



1 opmerking:

Cor Schaap zei

Het graf van G.A.L.Munthe is niet meer te vinden. Dat is jammer.