donderdag 25 oktober 2012

Roggedroger GezochtAl vele jaren is uw "Afkomst" op zoek naar de ouders van Grietje Gerritse Roggedroger uit Egmond maar het is niet gelukt ondanks de 42.333 ingevoerde personen in PRO-GEN, nog altijd zonder resultaat. Vandaar deze oproep voor "Roggedroger gezocht" aan U!
 Grietje trouwt twee maal, zoals u hierboven leest en haar zuster Jaapje Gerrits Roggedroger huwde in haar eerste huwelijk met Jan van der Klugt.
Bij de doop van haar kinderen komen leden van de familie Riggel dopen. Daarom op internet nog wat Riggels opgespoord. Als ervaren genealoog weet u natuurlijk allang dat je Riggel ook als Richel en zelfs als Michel tegenkomt en andere varianten zijn ook mogelijk.
 Jacob Riggel is in 1747 overleden, in zijn leven was hij koopman te Egmond aan Zee. Waarschijnlijk ook Koopvaardij Kapitein. Burgemeester van Egmond is Gerrit Gerritsz Bakker. De oude bakkerij aan de Korte Miening te Zoeterwoude is bezit van een Gerrit van Egmond kunnen zij ergens aan elkaar zijn gerelateerd? Wie weet een antwoord?
Rond 1816 verblijft de familie Riggel ook te Lisse net als het gezin van der Klugt.


Door de plaatjes aan te klikken wordt de tekst groter en duidelijk leesbaar, mocht u kunnen helpen, graag uw antwoord naar afkomst@gmail.com

Geen opmerkingen: