vrijdag 7 augustus 2015

Familie Ohlenschlager te Noordwijk, Zuid Holland

Hoe komt  Mijn  Noordwijkse Afkomst aan de familie Ohlenschlager.......niet meer dan een vervlogen herinnering aan een kinder race autobaan in de noord duinen van de  badplaats. Maar altijd weer de uitdaging wat meer te weten te komen over Noordwijkers met een buiten Noordwijks verleden....dus nu een verzameling uit de kranten geknipte gegevens, in een willekeurige volgorde voor u neergezet met de bedoeling  om zodra er weer tijd beschikbaar is, alles in  een mooi verhaal samen te vatten. Maar voordat het zover   is,  eerst maar deze publicatie. Kunt u er ook mee aan de slag: Succes. Heeft u aanvullingen, kom te gast bij  Mijn Noordwijkse Afkomst met uw aanvullingen.
Om met het begin te beginnen naar het door Hans Montanus samengestelde familie overzicht........
Dan vervolgt het verhaal Rudolf Georg  Archibald  Ohlenschlager, de exploitant van de de Trapautorace in Noordwijk aan Zee. Hij huwde met Anna Christina Elisabeth van Arcken en  met Max, Ruud, Rob en Peter was hun  gezin compleet.De trapautoracebaan werd wereldberoemd. De Internationale Trapautoracewedstrijden werden op de TV uitgezonden, een bijzonderheid in de vroege TV jaren. Tante Hannie, een beroemdheid van die tijd, deed zelfs verslag van de gebeurtenis. Het racen was   al eerder  een bron  van bestaan voor de familie Ohlenschlager. Voor hen kwam het renpaard 'Lady Mosfort'uit om  de strijd om de Koningsplein Prijs vn de Batavia-Buitenzorg Wedloop Sociëteit in het voormalige Nederlands Indië. Kort daarna gevolgd door deelname aan de  Windhondenrennen in het Canidrôme te Sanaän. Goede start kun je bedenken.

We vinden de familie  terug in Nederland, Tenslotte gevestigd in  Noordwijk Binnen waar ze resideren aan de Kersappelstraat 18........in een naoorlogse nieuwbouwwijk, met als basis de gronden waarop--volgens eeuwenoude overlevering-- de Noordwijkse Patroonheilige Sint Jeroen, zijn laatste levensmomenten moet hebben beleefd. Gewijde grond dus als het ware. Op 24 oktober 1958 overlijdt Rudolf Georg Achilles Ohlenschlager te  Noordwijk 43 jaar later volgt hem  daar zijn echtgenote Anna Christina Elisabeth van Arcken , bijna 90 jaar oud op 22 november 2001. 


Dan zijn er nog de voorouders en het nageslacht.....genoeg personen die om aandacht vragen, misschien kunt u  verder zoek,  het begin  is gemaakt om de geschiedenis van  een mooie familie bijeen te brengen. Succes!


Geen opmerkingen: