zondag 19 juni 2011

Dirk, Gerrit en Jan Bedijn

Vandaag weer een paar prachtige knipseltjes uit de krant over een Noordwijkse Familie, bekend van de schilderijen, de bomschuitjes op schaal, de visvangst en de visventerij en de badmannennering, om maar een paar veel bezongen Noordwijkse beroepen te noemen. Prachtige mensen allemaal. Onder de aandacht van uw 'Afkomst' gebracht door de zoon van Dirk Bedijn, genealoog Jan, die met zijn enthousiasme voor de genealogie mij ooit op het spoor van mijn voorouders zette. Goeie Jan is er niet meer maar het valt te hopen dat zijn moeizaam in het Haagse Rijksarchief met de hand overgeschreven Noordwijkse doopboeken een goede bestemming hebben gevonden. Bij deze dus hulde aan een pré-digitale onderzoeker.

.......en voor de stamboom van de familie Bedijn wordt u weer doorverwezen naar Hans Montanus , afkomst kent geen betere!

4 opmerkingen:

Gerard Bedijn zei

Leuk mijn opa (Gerrit)te zien met bootjes waar ik als kind ook mee gespeeld heb. De bomschuit die in de kapel van de Hoofdstraatkerk hangt was de grote favoriet bij de kleinkinderen. Op een speciale kar ging die mee naar strand. Gerard Bedijn

Irene Bedijn zei

Leuk ook om mijn opa te zien op dit krantenknipsel.
Als we zondags op bezoek kwamen in de Zandvoortse straat dan vond ik het leuk om zijn schilderijen en bomschuitjes te zien.
Hij had een loods aan het huis waar hij dan zat te porrelen ( knutselen ).
Irene Bedijn, dochter van Jan Bedijn

Irene Bedijn zei

Opa Dirk dus!!!!

Unknown zei

Leuk hoor om mijn opa zo weer eens tegen te komen op deze manier !
Omdat mijn vader ( Dirk bedijn ) onlangs is overleden ben ik nogal bezig met herinneringen op te halen van vroeger en kwam zodoende ook op deze site terecht....Erg leuk om mijn opa voorbij te zien komen
En het leuke commentaar te lezen van mijn nichtje irene , ik kan mij ook heel goed herinneren dat het op zondag erg gezellig en druk was in de zandvoortse straat !
Regina bedijn ( gien) dochter van Dirk en yke bedijn