maandag 26 juli 2010

Rupert Everett, Vanavond 22.00 uur


Negen beroemdheden sporen hun stambomen op om het leven van hun voorouders te verkennen en ontdekken belangrijke thema's in de Britse sociale geschiedenis.
Rupert Everett speelt in zijn gevarieerde carrière in de Hollywood films 'My Best Friend's Wedding', 'Shrek 2' en acteert in 'Het belang van Being Earnest'. Rupert heeft een streng conservatieve achtergrond en is van mening dat veel van zijn eigen leven daar een reactie op is. Na de recente dood van zijn vader zes maanden geleden, wil hij de vaders kant van zijn familie onderzoeken.
Rupert bezoekt zijn moeder Sara om meer te weten over het vroege leven van zijn vader Tony. Hij ontdekt dat Tony's vader Cyril in Nigeria voor de koloniale dienst werkte. Sara heeft een foto van Cyril als een twee-jarige; ze zegt Rupert dat de familie gelooft dat hij werd opgevoed door twee tantes in Hammersmith. Rupert wil meer weten over het leven van Cyril en wat hij deed in Nigeria.
Rupert spoort de gegevens op van Cyril's militaire loopbaan en ontdekt hoe belangrijk de rol is die hij in Nigeria speelde Maar hoe zit het met de jeugd van Cyril? Rupert besluit te zoeken in de online volkstellinggegevens. Dit is het begin van een onderzoek dat in een sneltreinvaart de meest onverwachte uitkomsten onthuld. Onderzoek naar de vaders en zonen die Rupert beschrijft als een 'Ealing Comedie',die met draaien en intriges de leden van de Verras familie laat opduiken.
Rupert reflecteert over schaduwzijden van verbroken relaties tussen de generaties. Sociale mobiliteit, zowel op en neer; gebroken regels; verlaten; opstand; Verdrag; en geheim houding.

Geen opmerkingen: