zaterdag 23 januari 2010

Meeuwenoord is de Naam


In deze aflevering aandacht voor een familie met de mooie familienaam Meeuwenoord. Volgens het Meertens Instituut waren er in 2007 slechts 235 naamdragers van die naam in heel Nederland, 61 wonen er nog altijd in Noordwijk, 52 in Noordwijkerhout en de rest heeft zich over het hele land verspreid. "Afkomst' begint met Klaas senior én junior!

3 opmerkingen:

Li-st zei

Deze Klaas Meeuwenoord is ook een nazaat van de beroemde uitbaters van de Strand taveerne van Jannetje Vliete. Zijn moeder; Cornelia Johanna Vink. Grootvader; Nicolaas Adrianus Victor Vink. Overgrootmoeder; Grietje Vliet Vlieland. Bet-overgrootouders; Cornelis Vliet Vlieland en Johanna van den Berg.

mijn noordwijkse afkomst zei

Hoop nog altijd via deze rubriek foto's te vinden van deze personen...ruilen voor de persoonsgegevens? Die heb ik wel heel uitgebreid! Afkomst ziet ze graag!

Markus Vink zei

Als nazaat heb ik heel veel informatie over de Vinken vergaderd. Graag meer informatie over de kinderen van Cornelia (Cor) Johanna Vink en Nicolaas Meeuwenoord. Reacties direct naar: markus.vink@fredonia.edu