vrijdag 24 juli 2009

H.Liefferink


Soms denkt 'Afkomst' weleens dat het beroep architect eenvoudig werd geadopteerd door timmermannen met talent. Maar dat komt omdat er in sommige gevallen frusterend weinig is te vinden over die personen die hun stempel op Noordwijk drukten maar daarvan niet afkomstig waren. Zo ook de heer H. Liefferink . Architect, wethouder, rentmeester en nog veel meer en nog veel verder. Het hele dorp loopt uit als hij in 1941 ten grave wordt gedragen. Graaf L. van Limburg Stirum en zijn echtgenote waarbij hij 37 jaar lang de functie van rentmeester vervulde. Burgemeester van der Mortel voor 20 jaren gemeenteraadslid zijn waarvan 8 jaren als wethouder. De heer de Gooyer namens de Rotterdamse Bank, Dr. Niekerk, Mr. Punt, Ds. Siddré, het voltallige bestuur van de VV-Noordwijk-Vooruit, Stichting Zeebad........ Maar waar hij vandaan kwam of zijn gezinsleven, het blijft één heel groot vraagteken. Dus weet u meer over deze persoon? Reageer!
Naschrift: De oproep leverder een reactie op, dankzij die reactie was het mogelijk weer verder te speuren naar de afkomst van deze architect, het resultaat staat hieronder.

2 opmerkingen:

Lida zei

Staat op de site van Hans Montanus.

mijn noordwijkse afkomst zei

Ja, helemaal gelijk, weer veel te laat aan het prachtige wek van Hans Montanus gedacht, gelijk overgenomen, gaat hierbij, met dank aan Hans van Afkomst:
"Catharina GROEN, winkelierster, geboren te Noordwijk op 20-11-1883, dochter van Willem GROEN, winkelier, en Neeltje Elisabeth GRIMBERGEN.
Gehuwd op 21-jarige leeftijd te Noordwijk op 27-09-1905, gescheiden na 24 jaar te Noordwijk op 29-10-1929 van Herman LIEFFERINK, architect, geboren te Almelo op 10-08-1878, overleden te Noordwijk op 10-06-1941 op 62-jarige leeftijd, zoon van Gerrit LIEFFERINK, schilder, en Leida UILENREEF.
Uit dit huwelijk:
1. Gerrit LIEFFERINK, geboren te Noordwijk op 12-07-1906.

2. Willem Marinus LIEFFERINK, geboren te Noordwijk.

3. Herman LIEFFERINK, geboren te Noordwijk."