dinsdag 19 november 2013

Noordwijkse Deftigheid

Noordwijkse Deftigheid. Het tijdschrift "De kroniek"staat er bol van: "DE KRONIEK: Een bloemlezing: Mondaine week te Noordwijk.
Gedurende de mondaine week te Noordwijk, werd er in het Palace Hotel een bal met cotillon georganiseerd, dat een buitengewoon succes heeft gehad. De meest vooraanstaande leden der aristocratie en diplomatie hadden zich in de ruime zalen rendez-vous gegeven.
Opgemerkt werden „au hasard de la plume" de Amerikaansche gezant, de Roemeensche gezant en mevrouw Mitilineu, de Braziliaansche gezant, de Zweedsche gezant, de Portugeesche gezant, de Chargé d'affaires van Denemarken, de Portugeesche gezant, gravin Van Rechteren met freule Van Rechteren, Mevrouw Van Lennep met freule Van Lennep, Mevrouw Huyssen van Kattendijke, de freules van Breugel Douglas en Sweerts de Landas, Mevrouw De Kuyper-le maire de Sars-le Comte en freule de Kuyper, gravin van Limburg 5tirum, Mevrouw Doude van Troostwijk met de freules Roessingh Udink.
Het concours voor 't elegantste dansen werd met spanning gevolgd. Een keurige bonbonnière, den eersten prijs, verwierf freule Van Lennep, die, in teer blauw satijn met chantilly en vergeet-mij-nietjes, door graaf Willem van Limburg Stirum ten dans geleid werd.
Het zijne wel hille goeie mense, iets in die geest zou mijn ouwe grootje hebben gezegd bij het horen van de adelijke titels die in deze knipsels aan u worden getoond......Deftig volk.... en werkgelegenheid voor de Noordwijkse dienstmeisjes en de Noordwijkse tuinknechten, dat waren andere tijden!
En de gravin Van der Goltz kent u al veel langer.

Geen opmerkingen: