maandag 25 mei 2009

De grote Turk Steenvoorden

Noordwijk kent het fenomeen scheldnamen of om het aardiger te zeggen, bijnamen. Een mooi boek met het waarom van die namen, de namen, gezichten en beschrijvingen is compleet te koop en zelfs op internet te bekijken. Een meesterwerk waarvoor de maker(s) niet genoeg kunnen worden bedankt! Maak kennis op de Historische markt in Noordwijk Binnen die aanstaande zaterdag 30 mei 2009 in de Kerkstraat wordt gehouden waarvan Ton Meijer één van de inititatief nemers is. Goed genoeg daarover. Terug naar de Grote Turk. Op Flickr vond 'Afkomst' een prachtig familie foto boek met veel Noordwijkse mensen, hoekjes en 'Braakman' foto's. Neem daar maar eens een kijkje. Dat wordt genieten. Ergens in het album zijn foto's geplaatst van een "onbekende" familie; man, vrouw en kind, en een paar jaar later, man vrouw en twee kinderen (dochters), ik weet wie het zijn: De Heer en Mevrouw Louis Toebak:

De man midden boven zou ook Louis Toebak kunnen zijn, maar hier is 'Afkomst' niet geheel zeker! Wie Wel? Maar hieronder staat zijn gezin, dat is zeker met dochters An en Bar.

Ludovicus TOEBAK, schuurbaas/bloemist, geboren op 18-10-1881 te Hillegom,ZH,NL, overleden op 28-09-1935 te Noordwijk,ZH,NL op 53-jarige leeftijd.
Gehuwd voor de kerk op 29-jarige leeftijd op 27-04-1911 te Noordwijk,ZH,NL (RK) (getuige(n): Cornelius Heemskerk en Henricus Hermans) met Johanna Helena HEEMSKERK, 26 jaar oud, naaister, geboren op 09-12-1884 te Noordwijk,ZH,NL, gedoopt (RK) op 09-12-1884 te Noordwijk,ZH,NL (getuige(n): Leonardus Steenvoorden en Anna Steenvoorden), overleden ..-10 1954 te Noordwijk,ZH,NL, dochter van Cornelis HEEMSKERK, arbeider, en Johanna STEENVOORDEN.
Uit dit huwelijk:
1. Barbara Johanna TOEBAK, geboren op 17-12-1914 te Noordwijk,.
2. Johanna Petronella (An) TOEBAK, geboren op 31-03-1916 te Noordwijk,

2 opmerkingen:

Gill53 zei

He wat leuk dat ik deze info terug heb gevonden.

Heb de tekst bij de originele foto's op mijn flickr site gezet.

met een linkje naar deze pagina.

Gill

Unknown zei

Daar ik alle Toebakken zou willen achterhalen een vraag, weet iemand wie de ouders van deze Toebak waren? En waar kwamen zij vandaan?

Alvast mijn dank
Petra van Bergen kleinkind van Antonetta Toebak en achterkleinkind van Johannes Toebak uit Hoge Lage Zwaluwe

prive mail classicstylelingerie@gmail.com